Monday, March 7, 2011

makin lma smkin  syg gile nk tnggalkn kuis ni bnyak kngn phit dan mnis dengan si dia, dah terakhir kt kuis ni waaaaaa syg gler ngan korng bdk2 pi3 crew n roomate ak yang comel2 2 hahah...pas ni xbley ntah x jmpe kowg yg havoc ni lg..hhuh sdey!! dah r msing2 dok jaoh utara selatan timur barat...huh!!!

justin bieber pon mrasakn kesedihan ak..huhuh


pas abis shrt sem ni praktikal plak huhuhu pas tu dah xjmpe diowg ni...mizz u all very muchh...huhuhu






Tuesday, February 22, 2011

exam MOOD!!!!!

akibat terlampau banyak mnghafal otak ppon dah berasap!!!!


ni lah mke roomate ak tok mgu nih..wahaha!!


hah!! serabut!!!!






mood yg serabut
 tok mggu nih..huh! tension jer..ble nk abes nih..mke roomate ak semua dah mcm mke pizza xjdik trmasuklah ak..serabut msing2..dgn sbjek yg amat mguji ksbran,,,sbb trlampau lah payah,,huh!!!..
my slip exam
nak tengok meja study ak pon dah nek muak dah...hah!!!..ble nk abes exm ni..!! icant wait!!!!...i want freedom!!! huh!!!


the MESSY DESK


study hard..wahahha

Sunday, February 6, 2011

keGiLaan KaMi..wuHOO!!
BaKAL gUru ...


heheh...ni lah kwn2 kelas ak...tbe2 ak rsa cm nk cter psl diowg ni plak..huh..
ak ingat lg msa first2 msuk klas dlu kteorg ni sume mcm xskepale jer yer r msing2 blom knl lg..!!! 
ha!! jgn sAlah fAHam aa...BesT fREnz Jea Xlbey
dR 2...

bakal2 UST..!! 

tp..smnjak2 nk abis dip ni kterg dh smakin agk skepalelh..ak pon dh agk bley go on ngan diowg nih..

klu dlu rsa cm nk bgaduh jke keje..msing2 ad geng sndri...xskepale lnsng,,,lg2 tyme nk wt drama dlu...huhu siap ada adgn ngis2 lg..hahah lwk btol..tu lh seb bek tyme persmbhn drama tu ad gak kerja sma even ad gk hati2 yg bengkek..tp thn jelh demi markah gerko...seb bek persmbhn kami dpt no 3..ok lh kn ...mrkh gerko tyme tu pon majority dpt A..tengs to pn.zetty..amt bsbr ngan karenah kls kmi..

tp mkin lma bsama pi 3 ni ak rsa mkin syg plak nk tnggl..huhu cz kwn2 sume dah mkin mesra,,,,lg2 tyme mikro teaching ad je adegan sakat mnyakat..nseblh spe yg jdk ckgu tyme tu....kne lh thn karenah pljr TUA yang xtau nk diam ni..hehe..

tp korng memang bestlh..mesti rndu ngan korng klu dh abs praktikal nnt..huhu...
tyme konvo t lom tentu dpt berkmpol rmai2..ye r msti msing2 sbok ngan fmily msing2
termasoklh ak..heheh...

k r kte2 ak yg terakhr wt kali ni..PI 3 MMG THE BESTLAH....

Wednesday, February 2, 2011


hmmm...final dah nak smpi...tp seru stadi xsmpi2 lagi..!!! huh!? ble nk btol2 strt stadi nih..xnklh sem ni pointer jtoh lgi dahlh sem lps pointer dah jtoh seb bek x tork sngt smpi cgpa jtoh...

huhu..sem ni bnyk plak sbjek2 yg pyh.. xlm lg nk prktkl plak tu ready ke ak n i????
 hmmm cm xready jerk jdik cikgu...pnjm celik pnjm celik dah nk abis da dip ak...tk thu r nk smbng dgree or krja dlu tp hati ak ni kuat nk smbng dgree dlu...

ye r cita2 ak nk smbng IPTA kne trcapai dlu sbl dpt kerja...mintak2  cita2 ak nk jdk lctre tercapai..ak nk sahut cabaran cik firdaus ak nk jdk rakan sekerja die ble ak kerja nnt..huhuhu..wait 4 me yar cik firdz..huhu... 
dah tu je ak ptot 2 lis bt hari ni....







jadual exam aque
1 DPNE5103 PENGUKURAN & PENILAIAN DALAM
PENDIDIKAN
16 Feb 2011 9.00AM-12.00PM DPU
2 DPNT5113 TEKNOLOGI PENDIDIKAN II 17 Feb 2011 2.30PM-5.30PM DPU
3 DPID5113 PEDAGOGI PENDIDIKAN ISLAM II 21 Feb 2011 9.00AM-12.00PM DPU
4 DPIU5103 AL-AKIDAH AL-ISLAMIAH LI AL-TARBIYYAH 23 Feb 2011 9.00AM-12.00PM PKK
5 DPIR6103 TARANNUM AL-QURAN 25 Feb 2011 9.00AM-12.00PM PKK


Sunday, January 30, 2011

mmg kya ngan batu kt broga nih..!!




                 heheheh...skang ni ak nk cter pnglmn ak g broga ngan kwn2 aque..sbnrnya dh lma gklh ak bwu nk post skng ni..mklmlh bru nk brjnak-jnk jdk blogger tu yg agk 'JAKUN' skit tu..huhu..
hah ak dh nk strt cter ni fokus2..huh..mlm sbl nk g tu ak tdo lmbt..bkn sbb bt prsiapn nk g,..tp xley nk tdo..mklmlh rsau cuaca x bek sok hari..dhlh kne bgun awl..yelh cdngnye nk tngok mthari terbitlh ktekn..last2 smpi sna cm hmpeh jea..cz mendng msa kteorg gi tu...tp xpelh dgn niat nk tngok ciptaan Allah redha je lh..tp serius cnteklh broga tu..atau nma saintifik yg ak sndri bg TAMAN LALANG..tu ak yg bglh slaku saintis yg x diiktiraf,,huh..
broga..here i come!!!!

mmg pnat nk daki maklumlh nk pikul lmak2 yg ad kt bdn ak ni skali bwk nek ats,,,nk tnggl kt bwh tkot kne bhm dek anjing kt bwh tu t krus plak ak..dh mslh nk kne knlkn dri blik kt owg yg ak knl..trpksa bt sesi taaruf blik kn pyh tu kne wt 2 kali kje plak..
.hah ok2 brblik pd cter ak td..mnympng skjp..msa aque ngn geng2 ak smpi sna org dh rmai mklmlh hri sab2 tyme tu..nk crik prkng plak xjmpe2...seb bek bwk keta kck je,,klu x prh gklh nk nyelit2..naik2 je broga strtla kami brposing2..pnt2 pon bley snyum lg tu kt dpn cmera even pki cmera enst kteorg kesah ap...walaupon org len pki DSLR tp ble di edt lbey kuang je cnteknyer,...haha yg pntng otak kne bjak!!...pmndgn kt broga tu mmg cntek lg2 ble kteorg dh smpi kt pncak tu..
dh x heran dh pnt2 nek td hilng sume stress yg ad...niat hati mcm nk jerit je kt puncak tu tp ap kn daya...sore kn aurat,..(ustazh lh ktekn huk!huk!) lg 1 nnt lari plak owg kt ats tu diowg ingt org gler nk mngamuk..
yg lg best msa aque ngan geng2 ak g tu bnyk plak mamat ensem tu yg cuci mata x sudah2 tu..
bak kta pmpuan 'window shopping' tp nk ak ubh len skit 'window 4 hsbnd' hahah..post sna sni jelh keje kteorg kt atas tu mklmlh nk mkn nsk lmak kt ats tu xda plak owg nk jual..even prot dh kua lg rock tp ttp mniskn mke d dpn cmera..mklmlh sbl daki tu xda mknn pon yg snggh kt prot ak ni....cter psl nk trun plak..pnyelh lcin seb bek ak pki ksut sport ley thn lg..kwn2 ak yg pki sliper trpksalh bkak dah mcm owg asli crik pkok hutan dh ak tngok..(huhu  jgn mara a geng)




wahh!!! licinyer!!!


c eda ni mmg owg ngah licin2 ni die smpt lg post!!

dah hbis mrongeng kt broga tu kteorg jlnlh kt ptrajaya.........
dh r ak xtau r nk cter ap kt ptrajaya tu  smpi sni jelh idea ak pon dh kosong dh nk ilhm xsmpi lg..
tp last dr ak kngn kt broga ni mmg xkn ak lpekn..hang out ngn korng mmg bestlh.ish dh pnjng ak mnuli ni ak lpe plak nak g tau spe yg g...hehe.soe r..tq 2 eda,izny,mun,nas,pza,khai n umi....korng mmg bestlh..pas ni kte reunion kt gunung kinabalu plak..huuhu....
1..2..3..POST!!!
     
kawan2 aque